Ansigtsløftning til Phillip Island

2013-01-31 12:00
4,445 kilometer frisk ny asfalt venter på danske Alex Schacht

En stor del af vi motorcykeltosser afventer utålmodigt at kulde og sne slipper sit tag i landet så der igen bliver anstændigt greb i dækkene, og mange motorsportsinteresserede venter næsten lige så utålmodigt på at roadracing sæsonen skydes i gang.

 

Vejret er ikke nemt at spå om, så redaktionen afstår fra gætterier på hvornår mc sæsonen for alvor skydes i gang herhjemme.

 

Vedrørende roadracing er det en helt anden snak, for der har de fleste større arrangementer allerede fundet plads i kalenderen.

MotoGP sæsonen hvor en af de spændende nyheder er at italienske Valentino Rossi har skiftet sæde fra Ducati til Yamaha, og i 2013 skal finde sig til rette som andenkører i team med spanske Jorge Lorenzo, løber af stablen 7. April på Losail banen i Qatar.

 

Set med danske øjne, er World Superbike/Supersport serien måske endnu mere interessant.

Her indledes sæsonen som vanligt, med årets først løb d. 24. Februar på Phillip Island i Australien, hvor danske Robbin Harms ved tidligere lejligheder har imponeret med brilliant kørsel og flotte resultater.

Robbin har imidlertid skiftet sin Supersport 600 racer ud, og kæmpede sidste år om placeringerne i det Britiske Superbike mesterskab.

 

Det betyder imidlertid ikke at vi skal undvære dansk deltagelse i en VM klasse, da det unge stortalent Alex Schacht i 2013 har sikret sig et sæde i den eksklusive Supersport 600 klasse.

 

Flere topkørere i forskellige klasser har tidligere kommenteret ujævnhederne i den 14 år gamle belægning på Phillip Island banen, men i 2013 skal kørerne finjustere sigtekornet på den 4,445km lange bane.

 

$3.000.000 er der spenderet på at skrælle 40mm belægning af, udlægge 5000 tons ny asfalt, udskifte 1,3 km curbs, asfaltere visse afkørselsområder og andre optimeringer.

 

Diplomatisk udtrykt, så bekymrer det os ikke ret meget at de kørere som kender den gamle belægning, nu skal til at finde en ny opsætning til banen.

 

Den 24. Februar sidder vi med øjnene klæbet til tv-skærmen og hepper på Alex.

Schacht Racing v/ Fragtmanden Viggo Petersens Eftf. A/S | Letland Allé 3, 2630 Tåstrup - Denmark | Tlf.: 40417390
 
 
Hovedsponsorer